Siyaset

Siyaset
"Bir adamın herkese benzememesi için her şeyin yapıldığı bu aptal dünyada; herhalde imkansız diye bir şey yoktur gerçeğine sarılanlara da, düşmanca bakmak o derece abes kaçacaktır." Meral Meri

8 Haziran 2012 Cuma

Golden Retriever Altın kalpli Köpeğim


Kişiliği: Hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu, sevimli ,diğer dostlarıyla ve sosyal hayatta herkesle iyi geçinen bir köpek ırkıdır.
Özelliği: Sağlam ve güçlü bir yapıya sahip köpektir. Koku alma duygusu çok gelişmiştir. İKarada ve  suda bu özelliğini iyi kullanır.iyi  huylu olduğu için insana eşlik  eden dost köpek olarak da adlandırılır ve ev içi aile hayatına uyum sağlar. Golden Cinsi Çocuklara hatta bebeklere karşı cok sabırlı ve nazik davranır.
Irk Gereksinimi: Herkesin dostu olan Golden Retriever’lar adanmış ve uyumlu bir aile dostu olarak bilinirler. Aynı zamanda sportif bir köpek olan bu cins, geniş alanlarda koşacağı egsersizli bir güne her zaman ihtiyaç duyacaktır. Aktif karakterini ve güçlü fiziğini gözardı etmemek gerekir  fiziksel ve duygusal problem yaratabilir ve hergün fiziksel ve zihinsel eksersize ihtiyaç duyar . Fazlasıyla heyecanlı ve hareketli olan Golden Retriever ’ların merakları eğitimlerini biraz zorlaştırabilse de sahibini memnun etmeye ve öğrenmeye fazlasıyla yatkındırlar.
Özellikle oyuncağını at-getir  türü oyunlardan zevk alırlar ve ağızlarında birşey taşımaktan çok hoşlanırlar.
Golden Retriever’lar hergün eksersiz yapmaya ve insanlarla birlikte olmaya ihtiyaç duyarlar. Kesinlikle ihmal etmeyiniz.
Golden’ın zihni ve vücudu için zorlu uyum (söz dinleme) dersleri, aktif oyunlar ve at -getir seansları her gün yapabileceğiniz iyi birer eksersiz çeşidi olabilir.
Her ne kadar dışarda yaşabilecekse de çok sosyal bir köpek olması nedeniyle ailesinin yanında yaşamaktan daha memnun olacaktır. Tüyleri parlaklığını yitirmez ancak haftada birkaç defa fırçalanması gerekir.
Kökeni: İngiltere’deki altın tüylü köpeklerin Bloodhound ile çiftleştirilmesiyle geliştirilmiştir.
Tanımı: Yükseklikleri; erkeklerde 58-61 cm, dişilerde 55-57 cm.’dir. 0rtalama ağırlıkları erkeklerde 29-34 kg, dişllerde ise 27-32 kg’dır. Tüyleri parlak ve dalgalı olmalıdır. İkinci tüy tabakası su geçirmezdir. Renklerleri altın ve krem renginin bütün tonlarıdır.

Kişiliği: Hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu, sevimli bir köpekitir.
Özelliği: Sağlam ve güçlü bir köpektir. Koku alma duygusu çok gelişmiştir. İyi huylu olduğu için insana eşlik eden köpek olarak da değerlidir ve aile hayatına uyum sağlar. Çocuklara hatta bebeklere karşı cok sabırlı ve naziktir.


Gereksinimi: Herkesin dostu olan Golden Retriever’lar adanmış ve uyumlu bir aile dostu olarak bilinirler. Aynı zamanda sportif bir köpek olan bu cins, geniş alanlarda koşacağı bir güne her zaman ihtiyaç duyacaktır. Aktif karakterini ve güçlü fiziğini gözardı etmek problem yaratabilir ve hergün fiziksel ve zihinsel eksersize ihtiyaç duyar. Fazlasıyla heyecanlı ve hareketli olan Golden Retriever’ların merakları eğitimlerini biraz zorlaştırabilse de sahibini memnun etmeye ve öğrenmeye fazlasıyla yatkındırlar. Özellikle kap-gel türü oyunlardan zevk alırlar ve ağızlarında birşey taşımaktan çok hoşlanırlar. Golden Retriever’lar hergün eksersiz yapmaya ve insanlarla birlikte olmaya ihtiyaç duyarlar. Golden’ın zihni ve vücudu için zorlu uyum (itaat) komut dersleri, aktif oyunlar ve kap-gel seansları her gün yapabileceğiniz iyi birer eksersiz çeşidi olabilir. Her ne kadar dışarda yaşabilecekse de çok sosyal bir köpek olması nedeniyle ailesinin yanında yaşamaktan daha memnun olacaktır. Tüyleri parlaklığını yitirmez ancak haftada birkaç defa fırçalanması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder