Siyaset

Siyaset
"Bir adamın herkese benzememesi için her şeyin yapıldığı bu aptal dünyada; herhalde imkansız diye bir şey yoktur gerçeğine sarılanlara da, düşmanca bakmak o derece abes kaçacaktır." Meral Meri

8 Haziran 2012 Cuma

Ricardo Arjona -Sevdiğim sanatçılardan bir latin rüzgarı:)

 guatemala'li sarkici , sarki sozu yazarı. sosyal bilinci ve sarki sozu yazmada , sarkiları yorumlamada ki basarisiyla en begenilen latin artistlerinden biridir.antigua da dogmuş olup , küçüklüğünden itibaren müzikle uğraşmış , ama daha sonralari taşrada öğretmenlik yapmaya karar vermiştir. guatemala basketbol milli takımında da oynamış.boş zamanlarında gitar çalmaya ve şarkı yazmaya devam etmiştir. müziğin gerçek ve tek aşkı oldugunun farkına varmasıyla mexico* ya yerleşmiş, bi kayıt studyosuyla kontrat yapmanın yollarını aramış ,bir çok öğrenci festivallerinde çalmış , protest şarkıcı* olarak isim yapmıştır.
 sonunda polygram la bi kontrat imzalamış , ama polygram; onun çıkış albumu olan dejame decir que te amo(seni sevdigimi soylememe izin ver) yla birlikte ricardo arjona yi latin-lover tip* olarak pazarlamış.tahmin edileceği uzere album basarisiz olur ve arjona sonraki beş yılı ogretmenlik yaparak , diğer artistler tarafından kaydedilmiş şarkılar yazarak geçirir. bu surenin sonunda buenos aires e taşınır ve tekrar çalmaya başlar. daha sonra protest sarkici olarak edindigi tecrubeleriyle "jesus verbo no sustantivo" adinda kucuk bi cocukken katolik okulundaki tecrubelerinden:yaşadıklarından bahseden bi şarkı çıkarır. bu şarkı ona sony ile yapılmış bi anlaşma kazandırır. sony ile birçogu populer olan albumler çıkarmıştır, animal nocturno gibi.
 Benim en sevdiğim şarkısı "Soledad" Bu şarkı sanki
rüzgarda savrulan bir yaprağı andırıyor yada bir savaştan ,yıkımdan az önce çıkmış ve gün
batımına ıslık çalıyor eli cebinde dolaşan bir adamın yitik hayali gibi vb. uzatısız hayaller uçlarda daima buluşur..!

Onu sevmemin bir diğer nedeni tabiki Oğlak burcu:)) ve Basketbolu sevmesidir ve tabii Gitar:))ne çok örtüşüyoruz :)) Tabii birde Zorro'ya benzemesi :))
 su ana kadar cıkardigi albumler ,
solo (digital version) (2004) 
lados b (2003) 
vivo (2003) 
santo pecado (2002) 
santopecado (2002) 
galeria caribe (2001) 
galeria caribe (2000) 
ricardo arjona vivo (1999) 
ricardo arjona y sus amigos (1998) 
sin danos a terceros (1998) 
sin daños a terceros (1998) 
si el norte fuera el sur (1996) 
si el norte fuera el sur (1996) 
historias (1994) 
historias (1994) 
historias (1994) 
animal nocturno (1993) 
jesus, verbo, no sustantivo (1992) kaynak : yahoo music.
Edgar Ricardo Arjona Morales , (olarak, 19 Ocak 1964 doğumlu Jocotenango yakınlarındaki Antigua olarak bilinen, Guatemala),Ricardo Arjona ( İspanyolca telaffuz:   bir olan Guatemala şarkıcı-söz yazarı ve eski basketbol oyouncusu ve öğretmeni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder